Jag fattar ingenting
Publicerat den

De senaste dagarna har jag mått ganska konstigt fysiskt och mensen skulle ha kommit i måndags eller i tisdags. Eftersom den fortfarande inte hade kommit igår eftermiddag gick Dennis och jag till apoteket för att köpa en förpackning med test (ClearBlue 2-pack, färgindikator) och jag utförde testet under lunchrasten. Bilden ovan är tagen från internet, men mitt test såg likadant ut. Enda skillnaden var att strecket försvann efter 10min. Man ska dock inte avläsa ett test efter mer än 5-10min. Testet såg iaf ut sådär under den tiden man kan avläsa testet.

Till en början visste jag inte hur jag skulle tolka det, men efter att ha frågat på Familjeliv trodde majoriteten att jag var gravid. Några har dock sagt att det kan vara fel på testet eller ett felaktigt resultat.

Paniken smög sig på och jag hade ingen fokus under dagens sista lektion. Jag hade dock turen att vi endast hade betygssamtal, så det gjorde nog inte så mycket.

När jag kom hem berättade jag för Dennis och han var övertygad om att det var positivt, vilket gjorde honom arg, ledsen och förvirrad. Vi har skyddat oss alla gånger förutom den gången då jag glömde ett p-piller för lite mer än en månad sen.

Under kvällen var han väldigt frånvarande och pratade knappt med mig. När han väl gjorde det slutade det med att jag grät. Vi diskuterade vid ett tillfälle vad vi skulle göra om det faktiskt visade sig att jag var gravid. Han sa att vi inte skulle ha råd och att vi då var tvungna att tänka på barnets bästa, men jag känner inte att jag kan göra en abort till och det brast då för mig. Jag var äckligt j*vla rädd att han skulle lämna mig om jag hade varit gravid och fått för mig att behålla.

Det var som jag sa till min kompis Emma: Om jag nu skulle vara gravid och väljer att göra abort finns det ingen garanti på att Dennis stannar ändå. Han kan få för sig att lämna mig och hur skulle jag då må om det sen kommer fram att jag inte kan få barn i framtiden pga. aborten? Jag skulle inte kunna leva med mig själv.

Efter att 5 ½ h gått efter att jag testat mig såg testet ut såhär:

Strecket hade alltså kommit tillbaka av någon anledning. Nu ska man ju inte tyda ett test efter 10min, men jag kunde inte låta bli att titta på det.

Under ett par dagar har jag haft ont i livmodern och jag visste inte riktigt vad det kunde bero på, men senare under kvällen kom mensen. Det kändes bra och det mest logiska egentligen eftersom jag haft stark mensvärk under dagen. Frågan är nu bara om testet var felaktigt eller om det faktiskt var ett positivt resultat.

Det finns de som sagt att det kan vara tecken på ett tidigt missfall, vilket jag inte hoppas på eftersom jag aldrig drabbats av det tidigare. Jag ska iaf göra ett nytt test för säkerhets skull på söndag och se vad det säger. Nu har jag iaf mens (sorry for the information) och jag började med p-piller igen igår och kommer att fortsätta med det ett tag nu.

Ja, det finns väl inte så mycket mer att säga om saken mer än att det görs ett nytt test på söndag och jag hoppas att det är negativt så jag slipper oroa mig över att jag ska ha fått missfall eller att jag är gravid, men att jag har mens ändå. Det återstår att se.



Anonym

Det är gratis på mvc att göra test där, där kan de hjälpa dig tyda också. Annars kan du ju prova med ett digitalt i helgen. De är väldigt lätta att tyda, det finns bara två alternativ.

Det är så komplicerat det där med strecken.

Hoppas allt går bra!



URL:


Josefin

Det syns ju att det är negetivt! Det brukar vara mycket starkare blå om man är gravid ..



URL:


karro

Man kan vara gravid fast man får mens



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?